Het is een Muay Thai gevecht

Dit type sport staat bekend als “de kunst van de acht ledematen “, omdat alle opvallende technieken (naar de benen, voorste lichaam of het hoofd van de tegenstander) gebruik maken van de vuisten, knieĆ«n, ellebogen en benen. De meeste van de been technieken worden gebruikt met het raken met het scheenbeen, hoewel de voorste kick, uitgevoerd met de voet, wordt ook veel gebruikt. Het gevecht “melee” is ook toegestaan. De term “clinching” wordt gebruikt om deze techniek aan te wijzen, die bestaat uit de twee tegenstanders grijpen elkaar, terwijl het proberen om de andere neer te slaan naar de grond.
Om dit te doen, moeten ze profiteren van hun zwakte door vegen, het verminderen van de weerstand totdat het moe wordt of schade aan de ribben, maag, benen of heup, door het raken van de knie; maar altijd zeer attent op de tegenstander niet aanvallen met een elleboog of een been vegen. Muay Thai wordt beschouwd als een van de meest complete en harde vechtsporten die bestaan, omdat het een enorme fysieke en mentale weerstand vereist. Deze discipline werd geboren in Thailand tijdens het gewapende conflict met zijn buren in Birma en Cambodja. De soldaten werden gedwongen om beschermingstechnieken te ontwikkelen, het verbeteren van hun vaardigheden om hun lichaam te gebruiken als een dodelijk wapen. Gedurende die tijd, de kunst van Muay Thai opleiding was een discipline van verplichte domein voor iedereen die streefde naar de troon.
Omdat het een Muay Thai gevecht is
Elke Muay Thai kamp gevecht begint met een dans van elke vechter als een teken van respect voor hun Master, die wordt genoemd in Thaise manier Khru. Elke dans is anders, afhankelijk van het gebied van Thailand waar de vechter vandaan komt. In het Noorden gebeurt het op de een of andere manier, in het Isaangebied van een ander, in het centrum van een ander en in het zuiden van een ander, maar allemaal hebben ze gemeenschappelijke gebaren van respect voor alles wat een strijd omringt en gebaren van uitdaging van het tegendeel. Hoewel als geheel, zoals ik al heb gezegd, de dansen worden uitgevoerd in een teken van respect voor de vechter. Een gevecht heeft vijf aanvallen van elk drie minuten en de winnaar wordt geproduceerd door de KO van de tegenstander, of door de beslissing van de scheidsrechter.

Leave a Reply